Бєляєва Інна Михайлівна


Усі роботи автора Роботи, що індексуються у Scopus Роботи, що індексуються у WoS Із повним текстом

Науковий доробок в БД "Праці науковців ДБТУ" та БД "Охоронні документи"

Бібліографічний опис Посилання
2021
1
Hydrolysis of γ-oryzanol by enzyme preparations [Text] / S. Lehnert [etc.] // Book of Abstracts Kontura : Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition, Ohrid, North Macedonia, June 9-11, 2021. - Ohrid : NUTRICON, 2021. - С. 239-240
2
Efficiency criteria for the production of biofortified vegetable products [Text] / A. Dubinina, I. Byelyayeva, G. Selyutina, O. Kruhlova // New industries, digital economy, society – a projection for the future IV : Book of Abstracts «Angel Kanchev» University of Ruse, November 5-6, 2021. - 2021
3
Optimization of the enzymatic hydrolysis of γ-oryzanol parameters by pentopan 500 bg [Text] / S. Lehnert [etc.] // Book of Abstracts Kontura : Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition, Ohrid, North Macedonia, June 9-11, 2021. - Ohrid : NUTRICON, 2021. - С. 237-238
4
Optimization of the enzymatic hydrolysis of g-oryzanol parameters by Pentopan 500 BG [Text] / S. Lehnert, A. Dubinina, T. Letuta, I. Byelyayeva, T. Popova, G. Selyutina, T. M. Golovko, S. Sorokina // Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition – NUTRICON 2021 : Ohrid, June 9-11, 2021, Book of Abstracts – Kontura, Scopje. - 2021. - С. 241-242
5 Byelyayeva, I.
The technology of ice cream based on whey with functional additives [Text] / I. Byelyayeva, G. Deinychenko, A. Dubinina // With Food to Health : Book of Abstracts 13th International Scientifical and Professional Conference, Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, September 16-17, 2021. - 2021. - P. 102
6 Бєляєва, Інна Михайлівна.
Можливості проектів співпраці програми ЄС Еразмус+ у галузі вищої освіти [Текст] / І. М. Бєляєва, І. Стефанова, І. Стойкова // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців : матеріали третьої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 27 травня 2021 р. - Харків : ХДУХТ, 2021. - С. 35-36
7
Hydrolysis of g-oryzanol by enzyme preparations [Text] / S. Lehnert, A. Dubinina, T. Letuta, I. Byelyayeva, T. Popova, G. Selyutina, T. Karbivnycha, V. Akmen // Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition NUTRICON 2021 : Ohrid, June 9-11, 2021, Book of Abstracts – Kontura, Scopje. - 2021. - С. 239-240
8 Бєляєва, Інна Михайлівна.
Вплив каротинвмістних домішок на якість морозива [Текст] / І. М. Бєляєва, Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 18 трав. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 2. - С. 157-158
9 Білогривенко, К. Р.
Споживні властивості морозива [Текст] / К. Р. Білогривенко, І. М. Бєляєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 138
10 Багінська, А. О.
Споживні властивості м’ясних напівфабрикатів [Текст] / А. О. Багінська, І. М. Бєляєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2021 р., тези у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Ч. 1. - С. 137
11
Наукові підходи до формування споживних властивостей нового продукту [Текст] / А. А. Дубініна, С. О. Ленерт, Г. А. Селютіна, Т. М. Попова, В. М. Селютін, І. М. Бєляєва // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2021. - Вип. 1 (33). - С. 199-211
Повний текст
12
Prerequisites for the use of herbal raw materials extracts in the apricot fruits (prunus armeniaca) storage technology [Text] / A. Dubinina [etc.] // Book of Abstracts Kontura : Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition, Ohrid, North Macedonia, June 9-11, 2021. - Ohrid : NUTRICON, 2021. - P. 235-236
2020
13
The effect of technological parameters on low-salted cucumbers color change under using low-temperature non-brine process of manufacture [Electronic resource] / Antonina Dubinina, Galina Selyutina, T. Shcherbakova, T. Letuta, I. Belyayeva, Yu. Khatskevych, T. Popova, T. Frolova, V. Afanasieva // Journal of Hygienic Engineering and Design. - 2020. - Vol. 31. - P. 3-7
Повний текст
14 Лисак, Є. Ю.
Визначення споживчих властивостей морозива, яке реалізується на ринку міста Харкова [Текст] / Є. Ю. Лисак, наук. керівник І. М. Бєляєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Харків, 8 квіт. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 138
15
Substantiation of the film-forming composition for eggplant fruits treatment before storage [Text] / A. Dubinina, T. Letuta, T. Frolova, O. Skyrda, I. Byelyayeva, T. Popova // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Вип. 1 (31). - P. 194-209
16 Щербакова, Т. В.
Оцінка і контроль потенційно небезпечних чинників, що виникають під час виробництва сиркових виробів [Текст] / Т. В. Щербакова, І. М. Бєляєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 181-182
17 Бєляєва, Інна Михайлівна.
Вплив інгредієнтів рецептури на структуру морозива [Текст] / І. М. Бєляєва, Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2020 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2020. - Ч. 1. - С. 157-158
18 Бєляєва, Інна Михайлівна.
Академічна мобільність як шлях до гармонізації з європейським освітнім простором [Текст] / І. М. Бєляєва, І. Стефанова // Синергетична концепція розвитку студентоцентрованого навчання – забезпечення якості вищої освіти : тези Другої Міжнар. наук.-метод. конф., м. Харків, 25 верес. 2020 р. - Харків : ХДУХТ, 2020. - С. 3-4
19
Оптимізація споживних властивостей м’якого морозива [Текст] / А. А. Дубініна, Т. М. Летута, І. М. Бєляєва, Т. В. Фролова // Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення : матеріали Міжнар. конф., м. Львів, 25 верес. 2020 р. - Львів : ЛТЕУ, 2020
2019
20 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Обґрунтування вибору стабілізатора для м’якого морозива на основі сироватки [Текст] / Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, І. М. Бєляєва // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наук. пр. - Харків : ХДУХТ, 2019. - Вип. 2 (30). - С. 183-192
21
Товарна інформація у структурно-логічних схемах [Текст] : навч. посібник / А. А. Дубініна, Т. М. Летута, Г. А. Селютіна, І. М. Бєляєва, Т. В. Фролова. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 150 с. - Б. ц.
22
Інноваційні технології харчової продукції [Текст] : кол. монографія / М. І. Беляєв, Г. В. Дейниченко, І. М. Бєляєва, В. А. Гніцевич, І. В. Золотухіна, Л. Л. Івашина, Т. О. Колісниченко, Т. С. Листопад, К. А. Сефіханова, В. І. Федак, Т. І. Юдіна, О. П. Юдічева. - Харків : Факт, 2019. - 248 с. - Б. ц.
23
Організація і технологія інспектування [Текст] : навч. посібник у структур.-логіч. схемах / А. А. Дубініна, В. М. Онищенко, О. В. Гапонцева, І. М. Бєляєва. - Харків : ХДУХТ, 2019. - 150 с. - Б. ц.
2018
24
Управління якістю послуг [Текст] : навч. посібник у структурно-логіч. схемах / О. Є. Скирда, В. О. Віннікова, Г. А. Селютіна, О. В. Гапонцева, О. Є. Чатченко, І. М. Бєляєва ; Харків. держ. ун-т хврчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 150 с. - Б. ц.
25
Експертиза послуг у структурно-логічних схемах [Текст] : навч. посібник / В. О. Віннікова, О. Є. Скирда, Т. В. Щербакова, І. М. Бєляєва ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2018. - 150 с. - Б. ц.
26
Дослідження хімічного складу та оцінка якості редьки різних господарсько-ботанічних сортів [Текст] : монографія / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, О. В. Гапонцева, Н. І. Черевична, О. Є. Скирда, І. М. Бєляєва. - Харьков : ХДУХТ, 2018. - 192 с. - Б. ц.
2017
27 Попова, Тетяна Миколаївна.
Практична підготовка студентов як визначальна складова професіоналізму майбутніх фахівців-товарознавців [Текст] / Т. М. Попова, І. М. Бєляєва, С. О. Ленерт // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Імплентація нових стандартів освіти : тези доп. XIV Всеукр. наук.-метод. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 29 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 294-295
28 Онищенко, А. В.
Формування якості та розширення асортименту смажених ковбас [Текст] / А. В. Онищенко, наук. керівник І. М. Бєляєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 201
29 Бєляєва, Інна Михайлівна.
Розробка математичної моделі процесу заморожування харчових продуктів [Текст] / І. М. Бєляєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 238-239
30 Золотухіна, Інна Василівна.
Визначення режимів фризерування морозива на основі сироватки [Текст] / І. В. Золотухіна, І. М. Бєляєва // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 верес. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - С. 53-54
Повний текст
31 Малюк, Людмила Петрівна.
Порівняння якості огірків малосольних під час зберігання [Текст] / Л. П. Малюк, І. М. Бєляєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 18 трав. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 204-205
32 Сємєйкін, В. Ю.
Шляхи інноваційного розвитку холодильних технологій [Текст] / В. Ю. Сємєйкін, наук. керівник І. М. Бєляєва // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, присвяч. 50-річчю заснування ХДУХТ, 6 квіт. 2017 р. - Харків : ХДУХТ, 2017. - Ч. 1. - С. 399
2015
33 Шаніна, Ольга Миколаївна.
Нормативні документи на редьку мариновану, адаптовані до сучасних вимог [Текст] / О. М. Шаніна, Г. А. Селютіна, І. М. Бєляєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 213-214
34 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Дослідження антиоксидантної активності рослинних домішок у морозиві [Текст] / Г. В. Дейниченко, І. М. Бєляєва, М. М. Шамцян // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 14 трав. 2015 р. - Харків : ХДУХТ, 2015. - С. 229
35 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Вплив гомогенізації на склад жирової фази та органолептичні показники м'якого морозива на основі сироватки [Текст] / Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, І. М. Бєляєва // Науковий вісник Полтав. ун-ту економіки і торгівлі. - Полтава : ПУЕТ, 2015. - С. 76-80
2014
36 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Дослідження мінерального складу напівфабрикатів для м'якого морозива [Текст] / Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, І. М. Бєляєва // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 22 трав. 2014 р. - Харків : ХДУХТ, 2014. - Ч. 1. - С. 226-227
2013
37 Беляева, Инна Михайловна.
Мой отец – Беляев Михаил Иванович [Текст] / И. М. Беляева // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 75-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1988-1991 рр.) Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2013 р. - Харків : ХДУХТ, 2013. - С. 9-11
2012
38 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Розробка нових способів отримання морозива [Текст] / Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, І. М. Бєляєва // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. У 2 ч. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 18 жовт. 2012 р. - Харків : ХДУХТ, 2012. - С. 325-326
2011
39 Попова, Тетяна Миколаївна.
Вплив упакування на зміни якості зеленого чаю у процесі зберігання [Текст] / Т. М. Попова, І. М. Бєляєва, І. С. Ільків // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : матеріали Міжнар. наук.-прак. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 27-28
40 Беляева, Инна Михайловна.
Разработка и практическое освоение инновационных технологий в инженерном образовании [Текст] / И. М. Беляева, Л. Н. Янчева // Современные проблемы техносферы и подготовки инженерных кадров : сборник тр. V Междунар. науч.-метод. конф., г. Табарка. - 2011. - С. 88-90
41 Абрашитова, А. О.
Товарознавча експертиза зефіру [Текст] / А. О. Абрашитова, І. М. Бєляєва // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., молодих учених і студентів, 23 берез. 2011 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 193
42
Організація інтерактивного навчання студентів у рамках курсу "Організація та технологія інспектування [Текст] / І. М. Бєляєва, Р. Я. Томашевська, І. С. Ільків, Т. В. Підвальнюк // Модернізація вищої освіти та проблеми управління якостю підготовки фахівців. Організація навчального процесу за кредитно-модульною системою : матеріали IХ Всеукр. наук.-метод. конф., м. Харків, 23 верес. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 147-148
43 Беляева, Инна Михайловна.
Стабильность замороженных пищевых систем при хранении [Текст] / И. М. Беляева // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 19 трав. 2011 р. - Харків : ХДУХТ, 2011. - С. 36
2010
44
Факультет обладнання та технічного сервісу Харківського державного університету харчування та торгівлі: минуле, теперішнє, майбутнє [Текст] / О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов, А. Л. Фощан, Л. К. Карпенко, Г. В. Дейниченко, М. І. Погожих, В. О. Потапов, Л. В. Кіптела, І. М. Бєляєва, Т. М. Афоніна, В. Г. Компанцева. - Харків : ХДУХТ, 2010. - 104 с. - Б. ц.
2008
45 Беляева, Инна Михайловна.
Экспериментально-теоретическое исследование теплопроводности системы "Єритроциты + водный раствор пропилнгликоля, поливинилпирролидона и NaCL" [Текст] / И. М. Беляева // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 321-322
46 Беляева, Инна Михайловна.
Вода и пищевые технологии: безопасность, качество и эффективность [Текст] / И. М. Беляева, А. В. Зинченко, Л. А. Беляева // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Бєляєва М. І., м. Харків, 19 листоп. 2008 р., у 2 ч. - Харків : ХДУХТ, 2008. - С. 319-320
2007
47 Беляева, Инна Михайловна.
Температура стеклования и стабильность пищевых продуктов при хранении [Текст] / И. М. Беляева, А. В. Зинченко, Л. М. Беляєва // Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та торгівлі, 17 жовт. 2007 р. - Харків, 2007. - С. 208-209
2006
48 Беляева, Инна Михайловна.
Применение атомизации в мясной промышленности [Текст] / И. М. Беляева, Т. Ю. Мазур // Наука і соціальні проблеми суспільства: харчування, екологія, демографія : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 23-24 трав. 2006 р. - Харків : ХДУХТ, 2006. - С. 23-25
49 Беляева, Инна Михайловна.
Технология использования натуральных ароматизаторов дыма в мясной промышленности [Текст] / И. М. Беляева, Т. Ю. Мазур // Наукові праці Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : ТЕС, 2006. - С. 323
2002
50 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Дослідження стабілізуючих властивостей фруктово-овочевих наповнювачів у складі сумішей для м'якого морозива [Текст] / Г. В. Дейниченко, І. М. Бєляєва, О. Г. Найдьонова // Обладнання та технології харчових виробництв : збірник наук. пр. - Донецьк : ДонДУЕТ, 2002. - С. 324-329
2001
51 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Дослідження впливу плодоовочевих наповнювачів на в'язкість сумішей для м'якого морозива [Текст] / Г. В. Дейниченко, І. М. Бєляєва, О. Г. Найдьонова // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обґрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : збірник наук. пр., у 2 ч. - Харків : ХДАТОХ, 2001. - С. 287-290
2000
52 Дейниченко, Григорій Вікторович.
Використання наповнювача з гарбуза у виробництві м'якого морозива [Текст] / Г. В. Дейниченко, А. А. Дубініна, І. М. Бєляєва // Проблеми та перспективи створення і провадження нових ресурсо- та енергоощадних технологій, обладнання в галузях харчової і переробної промисловості : матеріали VI Міжнар. наук.-техн. конф., м. Харків, 19-21 жовт. 1999 р. - Харків : ХДУХТ, 2000. - С. 44
1997
53 Сафонов, В. В.
Пути и методы замены хладона R-12 озонобезопасными рабочими веществами [Текст] / В. В. Сафонов, И. М. Беляева // Актуальні науково-методичні проблеми в підготовці спеціалістів вищої кваліфікації для торгівлі і харчування. - Харків : ХДАТОХ, 1997. - Ч. 1. - С. 325-327
1987
54
Теплопроводность системы эритроциты крови человека – физиологический раствор [Текст] / И. М. Беляева, М. Д. Потапов, В. П. Онищенко, Б. П. Владимиров // Холодильная техника и технология : науч.-техн. сборник. - Киев : Техника, 1987. - С. 31-32